cake Tre olika chips gratänger.

Tonfiskgratäng.

Tillagning 2 burkar avrunnen tonfisk i vatten
1 stor gul lök
1 påse krossade potatischips saltade
ca 3 dl matgrädde
ev 1dl riven ost
ev oliver

Smöra lätt en normalstor ugnsfast form. Skiva löken tunt och oliverna.
Krossa chipsen i en plastpåse. Fördela tonfisken fint.Strö över
chipskrosset och häll i grädde och lägg på osten. Ställ in i ugnen
på ca 175-max 200 grader i ca 20 minuter.

Man kan krydda om man vill ha ner smak.

Servera med krispig kokt broccoli.
Superenkel och mycket god vardagsmat
 

Vår vanligaste chipsgratäng

1 ST.CHIPSPÅSE 200 g
NÅGOT VALFRITT KÖTT SOM DU TÄCKER FORMEN MED
7 DL MJÖLK
3 DL VISPGRÄDDE
RIVEN OST
TOMATSKIVOR

1)Stek upp köttet så det blir lagon mört
2) Smörj en lagom stor form Häll i chipspåsen i formen så det blir jämt
3) Lägg på köttet och tomatskivor
4) Gör en vitsås på mjölken, grädden och osten,

Och häll det över gratängen
Grädda i 225 grader i ca: 20-25 min.
Och varsågod att njut!


ÄR ÄR ETT RECEPT JAG HITTADE I EN GAMMAL TIDNING.

Också väldigt gott.

Chipsgratäng
med fläskfile.

Till 4 pers behövs:
 
6-7 hg fläskfilé
2-3 små burkar skivade champinjoner
1 påse chips (gärna lätt saltade)
Salt,
svartpeppar,
stek- och grillkrydda
köttbuljong
soja
maizenamjöl el vanlig mjölredning
mjölk/ev också lite grädde till såsen
samt lite margarin att steka i

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att steka champinjonerna (välstekta). Skär fläskfilén i tunna skivor
och stek den hastigt på båda sidor. Krydda köttet med salt, svartpeppar och
stek- och grillkrydda.

Gör champinjonsåsen: Dvs blanda mjölk/grädde, 1 buljong, soja, lite margarin.
Häll i maizenan eller mjölredningen så att såsen blir lagom tjock. Sedan när
det kokat upp häller man i champinjonerna och vispar runt. Smaksätt efter
eget tycke! Ta sedan en ugnsäker form och häll i en del av såsen så att den
täcker botten. Lägg sedan i köttet. Häll resten av såsen över köttet.. Häll
därefter 1 påse chips över alltihopa. Täck med ugnsfolie och grädda i ugnen
i c:a 20 min. Därefter tar du bort folien och gräddar c:a 10-15 min till. Rör om
då och då så att chipsen inte blir brända.

Servera med en härlig grönsallad!

Kommentarer
Postat av: pricken skriver

Tonfiskgratäng! Det låter gott, det ska jag testa. Men chips i maten? Det är något nytt för mej, men varför inte. Ha en bra dag och helg. kramar.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0