cake Gräddbullar

Hittade ett gammalt recept som kan vara kul att testa igen.



Gräddbullar



Tid: 3 timmar

20 st


Du behöver:


4 ½ dl strösocker

3/4 dl florsocker

1 äggvita

1 ½ dl kallt vatten

1 ½ msk gelatinpulver

1 ½ dl kokhett vatten



Strössel:

4-5 dl kokosflingor

1 ½ msk kakao


Gör så här:


Blanda strösocker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet och tillsätt detta till sockerblandningen.

Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. Idealiskt är en elvisp med roterande bunke som då sköter sig själv.

Blanda kokos och kakao. Strö ut en del av det som ett täcke i en rektangulär form ca 20x30 cm.

Häll smeten i formen och strö över så mycket strössel som fastnar. Spara övrigt strössel.

Låt smeten stå kallt tills den stelnat, ca 2 timmar.

Skär smeten i rutor, ca 4x5 cm. Doppa snittytorna i resten av strösslet så att bitarna är helt täckta med strössel.


Förvara dem svalt, går att frysa.


En variant är att använda smörgåsrån som botten.

Använd då sked att forma "smeten" i runda små gräddbullar.

Kan också doppas i smält choklad.


Kommentarer
Postat av: Marija

Hej hej.

Har en liten fråga till dig. Sockerpasta (det kallas så va?) gör man den själv eller köper man den? Isf hur gör man den eller vart kan man köpa det?

Kram :)

2009-07-24 @ 12:09:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0