Tinas vanliga muffins och även grund till matmuffins.
Tinas muffins.
12 normalstora muffins.
125 g rumstempererat smör
125 g strösocker
2 ägg
100 g mjöl
2 msk mjölk
ugn 190 grader
12-15 min
Rör socker och smör poröst. Tillsätt ägg och mjölk, sikta ner mjölet,
rör till en jämn smet. Häll i formarna. baka i mitten av ugnen. De
är färdiga när de har rest sig och känns fasta i mitten.
Man kan ha smaktillsatser eller bär i smeten som förgyller njutningen.
Denna passar också perfekt som grund till matmuffins.
Skall man använda dem till cupcakes så får man låta dem svalna helt.
12 normalstora muffins.
125 g rumstempererat smör
125 g strösocker
2 ägg
100 g mjöl
2 msk mjölk
ugn 190 grader
12-15 min
Rör socker och smör poröst. Tillsätt ägg och mjölk, sikta ner mjölet,
rör till en jämn smet. Häll i formarna. baka i mitten av ugnen. De
är färdiga när de har rest sig och känns fasta i mitten.
Man kan ha smaktillsatser eller bär i smeten som förgyller njutningen.
Denna passar också perfekt som grund till matmuffins.
Skall man använda dem till cupcakes så får man låta dem svalna helt.
Kommentarer
Trackback