Mandeltårta.
VÄLDIGT GOD MANDELTÅRTA
4 äggvitor
400 g mandelmassa
Kräm:
4 äggulor
½ dl ljus sirap
1 dl strösocker
½ dl vispgrädde
rivet skal av ½ citron
150 g smör
Garnering:
½ dl rostad skivad mandel
Ugn: 175 grader
Riv mandelmassan grovt. Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner mandelmassan.
Bred ut smeten till 2 runda bottnar, använd bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna och lossa från pappret.
Blanda äggulor, sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt krämen sjuda under
vispning tills den blir riktigt tjock. Vispa ner citronskal och smör i bitar.
Låt stelna i kylen ca 1 timme.
Bred hälften av krämen på ena botten, lägg den andra ovanpå och bred på resten av krämen.
Förvara tårtan i kylen.
Garnera med rostad skivad mandel.
Ja det var riktigt mumsfillibabba de
Kram
Låter gott och inte för svår att baka.
tack för besöket hos mig:)
ha en trevlig helg.
/S