cake Nya cupcakes idag.


Ja nu testades det nya ideer. Blev ganska skapliga, tycker jag.




Det var sockerkaksbotten i tre lager, som en prinsess ungefär. 
Med vaniljkräm, nötkräm och chokladfrosting med Amarulla.
Och sockerpasta till dekoration.




Bara bläddra ner och se om ni gillar vad ni ser.









































Ja det var allt för denna helgen.



cake Cupcakes idag igen.

Blev sugen när Lena fembarnsmors vardag och fest hade bakat. 



Chokladmuffins med choklad iceing, blandat strössel.

cake Bilder på våra cupcakes.

















































Farfar  kom så jag fick göra två extra till honom så han kunde ta hem. 








cake Förberedelser.

Brukar göra pyntet innan kakorna bakas.


cake Bild på mandeltårtan.

Den blev jättegod.


cake Mandeltårta.

Denna skall jag baka i morgon. Bilder kommer senare.


VÄLDIGT GOD MANDELTÅRTA


4 äggvitor
400 g mandelmassa

Kräm:
4 äggulor
½ dl ljus sirap
1 dl strösocker
½ dl vispgrädde
rivet skal av ½ citron
150 g smör

Garnering:
½ dl rostad skivad mandel
Ugn: 175 grader

Riv mandelmassan grovt. Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner mandelmassan.
Bred ut smeten till 2 runda bottnar, använd bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna och lossa från pappret.


Blanda äggulor, sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt krämen sjuda under
vispning tills den blir riktigt tjock. Vispa ner citronskal och smör i bitar.


Låt stelna i kylen ca 1 timme.


Bred hälften av krämen på ena botten, lägg den andra ovanpå och bred på resten av krämen.
Förvara tårtan i kylen.

Garnera med rostad skivad mandel.


cake Tävling hos Bagerskan.

Hittade denna tävling hos Lena.


Tävling är hos Bagerskan.







Det här ska jag vara med och tävla om:




Jag är med och tävlar om 2 baguetteformar, en slickepott och en slev

från Bagaren och Kocken hos Bagerskan. var med och tävla HÄR du med.


För att tävla ska du:

  1. Besök Bagaren och Kocken och titta ut en favoritprodukt
  2. Länka om hennes tävling! Kopiera bild + text ovan och publicera i din blogg. Se till så att länkarna fungerar!
  3. Kommentera detta inlägg om vilken som är din favoritprodukt, ditt namn och med en länk från din blogg.
  4. För er som inte har någon blogg, besök Bagaren och Kocken, maila 3 vänner om tävlingen och kommentera detta inlägg om vilken som är din favoritprodukt. Glöm inte att ange din email-adress.

Tävlingen varar i 2 veckor och avslutas den 16 augusti kl 24.00.
Vinnaren utses genom lottning och presenteras i bagarens blogg.

Lycka till!


cake Min kräftis får beröm.

Det är så kul att få så mycket beröm för en tårta.








Tack så mycket.

cake Nya smörgåstårtor.

En skinksmörgåstårta och en räksmörgåstårta.




Det var kul att testa att göra runda tårtor. Använde rostebröd och grovt skivat.



Till räktårtan använde jag två lager vitt och ett lager mörkt bröd. Det blev
en bra balans.



Till räktårtan hade jag vad jag hittade i kylen, kräft och räkor, cremé fraiche,
majonäs och kryddor ja allt jag tyckte passa tillsammans.



Till skinktårtan använde jag mig av vår hemmagjorda skinksallad och så
leverpastej med bostongurka och majonäs.



Grädde, majonäs och cremé fraiche blandat. Lite spritsat men sen klädde
jag tårtorna med vad som var kvar i kylen.  



Lite av de udda sakerna var torkat kött, sockerbönor och blåbär som
jag inte testat förr, men det var gott.



Bara testa det mesta passar ihop.

cake Elkes frukttårta.

Glömde ta en bild innan vi började att äta.




Jordgubbar och jordgubbsgele´ med vaniljkräm och mjuk botten.



En tyskt kexliknande botten som är fylld med samma jordgubbsfyllning
med vaniljkräm som den stora tårtan.



Fyllde ett glas med blåbär och sen en "jordgubbskex" helt underbart gott.

cake Hur man gör kräft tårta.

Här kommer beskrivningen.




Jag håller mig till prinsesstårta. Grunden
är viktig, det underlättar jobbet senare.




Trodde aldrig att det skulle se ut som en kräfta, men det blev en tjockis.



Klorna blev i ren marsipan med ett hölje av röd sockerpasta.



Gräs blev det av grön marsipan som pressats genom en vitlökspress.



Kunde inte ha blommor på det vanliga sättet det hade sett dumt ut, så
det blev saltgurka och citron. Och lite blommor igräset.



pilljobb men kul.



Visst ser den söt ut? Munnen var svår att härma verklighetsbilden.



Jag tyckte faktiskt den blev ganska fräck.



Får man vara nöjd med det man gör?

Mitt material var:

Sockerpasta och marsipan, tycker om att
använda både och och blanda ibland.

Testade en rulltårtesmet, den var perfekt mjuk.
Sylt, vaniljkräm och grädde.
Allt var ätbart.



cake Persiko paj.



Persiko paj



Pajskal

· 150g smält Smör

· 1 dl Strösocker

· 1 tsk Bakpulver

· 3 dl Vetemjöl

Eller så köp en färdig pajdeg som går
snabbt när man vill fixa till en fika snabbt.


Fyllning

· 500g Persikohalvor som har legat i lag

· 2 dl Crème fraiche

· 2st Äggulor

· ½ dl Lemon curd

· 2 msk Strösocker

· 1 tsk Vaniljsocker


Gör så här

1. Rör ihop ingredienserna till pajskalet till jämn deg.
2. Tryck ut den i en pajform och låt stå kallt i minst 30 min.
3. Skiva persikohalvorna i fina klyftor. Fördela över pajskalet.
4. Rör ihop resterande ingredienser i fyllningen 
och häll i pajskalet, över persikoklyftorna.
5. Grädda i mitten av ugnen i 200°c, ca 20-25 min.


Jag älskar paj med maräng så här är mitt tillägg som gör pricken över det hela.

Maräng:
3 äggvitor
1 ½ dl socker

Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum, tillsätt sockret lite åt gången och vispa
tills smeten är blank och styv.
Fyll marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut i något fint mönster.

Ställ in pajen i mitten av ugnen och grädda i cirka 3-5 minuter
eller tills marängen fått en svag gyllenbrun färg.






Låt pajen svalna och servera den gärna
ljummen tillsammans med lättvispad grädde.

cake Mörk chokladkräm.

Mörk chokladkräm till tårtfyllning

Räcker till ett lager fyllning till en
liten tårta.

100g mörk 70% choklad
1 1/3  dl grädde

Finhacka chokladen.
Värm grädden strax under kokpunkten,
den skall inte koka.

Häll grädden över chokladen och
rör runt tills det att det blivit
en jämn kräm.

Låt svalna.

Därefter kan man vispa krämen för att få en
fluffigare konsistens.

cake Vit marängsmörkräm.

Vit marängsmörkräm


4 äggvitor
200g strösocker
400g smör

Blanda äggvitor och strösocker i en rostfri bunke.
Vispa marängen kraftigt över kokande vattenbad
tills den uppnår c:a 65grader.


Marängen skall tjockna och sockret skall ha smält.
Tag marängen från värmen och vispa (helst i
hushållsassistent) på hög hastighet tills blandningen
har svalnat.

Tillsätt mjukt smör i små bitar, i omgångar under
långsam omrörning.

Mycket lätt att jobba med. Den brukar räcka till en stor tårta.

cake Kräfttårta.

Idag bakade jag en tårta med en kräfta som modell.

Här kommer lite bilder.I morgon kommer det bilder
och beskrivning på hur jag gjorde.





Ganska svårt att få den lik.




Men jag är nöjd.



Den ser glad ut.



Syns gurkorna, blommorna och citronerna?  Marsipan och sockerpasta.


RSS 2.0