cake Min dotter Tinas chokladkaka.



Receptet.

Chokladsmeten

200g mörk choklad
250g smör

Kaksmeten

2,5dl strösocker
6 normalstora ägg

Dekoration

1msk kakao
2msk hackade hasselnötter
1msk råsocker

Ugn 170grader.



Smöra en form, Smält chokladen och smöret ( skall alltid vara riktigt
smör) i ett vattenbad.Blanda och låt svalna.Dela äggen i vita och gula,
vispa äggvitorna med sockret till fluffigt skum. Tillsätt ägggulorna och
chokladsmeten försiktigt. Häll upp i formen och låt stå ca 50min till 1
timme. Kakan blir väldigt pösig men sjunker när den kommer ut från
ugnen. Låt den stå och kallna sen blandar du råsocker och kakao och
strör på och sedan på med nötterna.

Servera med grädde eller vaniljglass.


Kakan smälter i munnen som smör smälter i solen.
En ljuvlig chokladsmak och lätt att göra.




cake Lite av vad som hänt i köket i helgen.


♥ Muffins + dekoration = cupcake i min lilla värld ♥



En enkel muffins med sockerpasta och pärlor.



Samma här, muffins med sockerpasta och pärlor.



Jag tog också lite bilder och det syns.



Eller vad säger ni? Vem kan ta bilder min dotter eller jag?



Svaret kommer snart.



Självklart min dotter.



Plankstek med hemmagjorda plankor. Fick dem av svärsonens föräldrar
i julklapp. De var kanon helt underbara. Tror att det var bland den
bästa julklapp vi fick. Riktig ek och de är så fint gjorda. Jättefina.



Tina hittade på ett nytt sätt att göra chokladkaka, den blev helt underbar.
Som den smälte i munnen? Jag sätter in receptet så ni måste testa den.
Den påminner om en blandning av kladdkaka och sockerkaka.



cake Hur man kan göra en rosett.



Att göra en rosett är inte så svårt. Man skär ut några längder och tar den
ene och skär en "inbuktning" gör man inte det så blir det för tjockt.



Gör små "hack" in på två av längderna så att de ser ut som band. I den
andra änden skall man smala av dem, så det inte blir för tjockt.



Vänd rosetten upp och ner och vik ihop.



Nu lägger man banden underst och sen rosetten över. Ta den lilla biten
och sätt den så att det ser ut som en knut.

Hoppas att det hjälpte lite, är det några frågor så hör av er. Det finns
säkert fler sätt att jobba på men jag gillar detta sätt.


cake Marsipantårta med två hammare.



En ny marsipan tårta. Ville ge den ett stilrent utseende.
Hoppas att jag lyckades göra den god också. Vanlig
prinsessfyllning med 6 lager. Tårtan blev ganska
hög men det tycker jag är fint. Här kommer en
massa bilder från olika vinklar.



























Hoppas att ni tyckte att den blev okej.


cake Tårtbak i helgen.




Helgens tårtbak blev chokladbotten med smaker av chokladpudding, vaniljkräm,
nougatfluff och banangrädde. Istället för sockerpasta så använde jag marsipan,
oj vad det är svårt att få marsipanen att bli lika fin som sockerpastan.
Spricker lättare och torkar fortare.




Här kommer lite bilder på hur resultatet blev.
















Ja detta var slutresultatet. Den blev jättegod sa de som åt
upp den. Mina stackars arbetskolleger och familj alltså.



Glöm inte tävlingen på min andra blogg, wiccankraft.


     
Halsband                        Armband                      Örhänge



Tävlingen är slut den 7/2-10 kl. 15,00



cake Första tårtorna i år.



Min dotter med sambo kom hem igår, så då hade jag en ursäkt
för att baka. En tårta för att fira med lite vår inspirerande
färger. Och en liten kärlekstårta som de kunde äta
själva med lite myspys, hihi.


Vårtårtan.










Kärlekttårtan.










Gissa om hon tog bilderna eller jag.

Svaret är självklart, Tina tog dem. JIPPI.



cake Lite smått gjort i dagarna.


Här kommer lite av vad som har ätits
här hemma i nyårsdagarna.

Superdåliga bilder, det är tur att min dotter
kommer hem idag. Behöver gå en fotokurs ;)





Till efterrätt på nyår hade vi, dumle fluff och vit
choklad fluff, gott men sött.







Till förrätt hade vi räkbakelse och skinkbakelse, jag använde
Lilla My´s recept, tack för tipset My.

Har ni problem att hitta ett bra middagsförslag så
skall ni gå in där hon har massor att välja mellan.

Fick byta ut laxen då bara jag äter lax här hemma.





Varmrätt blev oxfile´med pommes och bearnaisesås,
efter önskemål från familjen.









Min son Tim´s  flickvän Frida och jag bakade marabou choklad
muffins med vit choklad fluff. Vi dekorerade med vanlig
färdigköpt marsipan med päronsmak och jordgubb.

Det var kul att jobba med henne, hon hade kul ideer.
Hon är en härlig tjej, och passar kanon med sonen.
Det var första gången jag torterade henne, ja
tvinga henne att vara med mig.
Hon såg ut till att ha kul.



.


















RSS 2.0