Persiko paj.
Persiko paj
Pajskal
· 150g smält Smör
· 1 dl Strösocker
· 1 tsk Bakpulver
· 3 dl Vetemjöl
Eller så köp en färdig pajdeg som går
snabbt när man vill fixa till en fika snabbt.
Fyllning
· 500g Persikohalvor som har legat i lag
· 2 dl Crème fraiche
· 2st Äggulor
· ½ dl Lemon curd
· 2 msk Strösocker
· 1 tsk Vaniljsocker
Gör så här
1. Rör ihop ingredienserna till pajskalet till jämn deg.
2. Tryck ut den i en pajform och låt stå kallt i minst 30 min.
3. Skiva persikohalvorna i fina klyftor. Fördela över pajskalet.
4. Rör ihop resterande ingredienser i fyllningen
och häll i pajskalet, över persikoklyftorna.
5. Grädda i mitten av ugnen i 200°c, ca 20-25 min.
Jag älskar paj med maräng så här är mitt tillägg som gör pricken över det hela.
Maräng:
3 äggvitor
1 ½ dl socker
Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum, tillsätt sockret lite åt gången och vispa
tills smeten är blank och styv.
Fyll marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut i något fint mönster.
Ställ in pajen i mitten av ugnen och grädda i cirka 3-5 minuter
eller tills marängen fått en svag gyllenbrun färg.
Låt pajen svalna och servera den gärna
ljummen tillsammans med lättvispad grädde.
Kommentarer
Trackback