Gräddbullar
Gräddbullar
Tid: 3 timmar
20 st
Du behöver:
4 ½ dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl kallt vatten
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl kokhett vatten
Strössel:
4-5 dl kokosflingor
1 ½ msk kakao
Gör så här:
Blanda strösocker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet och tillsätt detta till sockerblandningen.
Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. Idealiskt är en elvisp med roterande bunke som då sköter sig själv.
Blanda kokos och kakao. Strö ut en del av det som ett täcke i en rektangulär form ca 20x30 cm.
Häll smeten i formen och strö över så mycket strössel som fastnar. Spara övrigt strössel.
Låt smeten stå kallt tills den stelnat, ca 2 timmar.
Skär smeten i rutor, ca 4x5 cm. Doppa snittytorna i resten av strösslet så att bitarna är helt täckta med strössel.
Förvara dem svalt, går att frysa.
En variant är att använda smörgåsrån som botten.
Använd då sked att forma "smeten" i runda små gräddbullar.
Kan också doppas i smält choklad.
Hej hej.
Har en liten fråga till dig. Sockerpasta (det kallas så va?) gör man den själv eller köper man den? Isf hur gör man den eller vart kan man köpa det?
Kram :)