Glutenfri äpplekaka.
Äpplekaka.
6 pers
Till formen
Smör eller margarin
1 msk rörsocker Strö
2 msk kokosflingor
Smet
3 dl potatismjöl
3 dl råsocker Flor
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
150 g smör eller margarin, rumstempererat
2 ägg
1 dl vaniljyoghurt
Fyllning
2 äpplen
Smöra en rund form, cirka 23 cm i diameter, med avtagbar
kant. Strö formen med rörsocker och kokos. Blanda alla torra
ingredienser i en skål. Klicka i matfettet och rör det småsmuligt.
Tillsätt äggen och yoghurten och arbeta samman till en smet.
Häll upp smeten i formen. Skala och kärna ur äpplena och skär
dem i tunna klyftor som sticks ner i kakan. Grädda mitt i ugnen
i 175° i cirka 45 minuter. Låt svalna några minuter i formen.
Servera kakan, gärna ljummen, med vaniljsås, vaniljglass eller
vanilj kesella.
Halloj lovade dig ju ett recept på en supergod Sockerkaka det kommer här:
KATTLOPPANS SOCKERKAKA
3 ägg och 3 dl socker som vispas ihop
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten blandas ihop med ägget och sockret.
175 grader ca 45 min
Ta ut kakan och dela den på mitten
FYLLNING:
125 g smör
1 dl mjölk som kokas ca 2 min sen tillsätts
4 msk vaniljsocker.
Häll blandningen på bägge kakhalvorna och sätt ihop dom igen sikta på florsocker... MUMS den är jättegod
PS sockret och äggen ska vispas ganska pösigt ....
Åh vad gott - skall ge receptet till min odugliga bästis vars kille är glutenallergiker ! :D
sv: Tack så mycket! :D