Hejsan alla godingar.
Jag har börjat att lägga upp en ny blogg. Hoppas att den skall bli bra,
så att ni vill fortsätta läsa mina inlägg. Skall ha ett webbhotell.
Vem vet, det kanske slutar att strula för mig då.
Jag återkommer snart när allt är klart, hoppas att ni orkar vänta,
kommer in till er så att ni inte glömmer mig. Tävlar i att baka
en nationaldagstårta just nu så jag hoppas att ni håller
tummarna. Här kan ni gå in om ni också vill tävla.
Jag bakar ju fortfarande och just nu så har jag jättemycket att
göra så det kommer massor av bilder som jag hoppas
att ni skall tycka om. Så fort jag hinner.
Va rädda om er och så hörs vi.
Kramisar till er alla.
Tomtebloss blev nussisar.
Min dotter hade en liten hobby när hon var liten. Hon satte smeknamn på
allt, och då menar jag allt. När vi bakar dessa nussisar så tänker jag alltid
på min svägerska Nita. Hon bakade dessa kakor alltid och alla slukade
dem som om det var helt okej att proppa i sig allt på några sekunder.
Ett fint minne är det iallafall och jag fick faktiskt uppleva känslan i
höstas när vi alla träffades för första gången på länge. Jag gillar
inte kakor i vanliga fall men dessa är helt underbara.
Jag tycker att dessa passar som
månadens sötsak. Som är
småkakor denna månad.
Nussisar (30-35 st)
4 äggvitor
250 g strösocker
250 g malda hasselnötter
250 g mörk choklad
Vispa äggvitorna till vitt skum och blanda ner sockret och nöttema.
Mjöla och sockra bakbordet. Rulla ut degen i fingertjocka längder,
dela längden i ca 4 långa bitar. Sätt ugnen på 175 grader och grädda
i 7-10 min eller tills de börjar bli lite bruna. Smält chokladen i vattenbad.
Doppa kakändarna chokladen. Sätt dem i kylen tills chokladen stelnat.
Lite bilder på den nyaste tårtan.
Bloggstopp.
Jag återkommer när jag mår bättre.
Nya tårtor.
En katt tårta.
En kärleks tårta.
Jag återkommer.
Jag har lite svårt att uppdatera bloggen just nu,
återkommer förhoppningsvis till helgen.
Sköt om er så länge.