Gräddbullar
Gräddbullar
Tid: 3 timmar
20 st
Du behöver:
4 ½ dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl kallt vatten
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl kokhett vatten
Strössel:
4-5 dl kokosflingor
1 ½ msk kakao
Gör så här:
Blanda strösocker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet och tillsätt detta till sockerblandningen.
Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. Idealiskt är en elvisp med roterande bunke som då sköter sig själv.
Blanda kokos och kakao. Strö ut en del av det som ett täcke i en rektangulär form ca 20x30 cm.
Häll smeten i formen och strö över så mycket strössel som fastnar. Spara övrigt strössel.
Låt smeten stå kallt tills den stelnat, ca 2 timmar.
Skär smeten i rutor, ca 4x5 cm. Doppa snittytorna i resten av strösslet så att bitarna är helt täckta med strössel.
Förvara dem svalt, går att frysa.
En variant är att använda smörgåsrån som botten.
Använd då sked att forma "smeten" i runda små gräddbullar.
Kan också doppas i smält choklad.
Har ni sett så duktig Mari var.
Mari beställde lite dekorationer till sin sons tårta, resten gjorde hon själv.
Här kan ni se hur duktig hon är. Mammagladh kallar hon sin blogg.
Visst är hon duktig?
Blixten som tårtlock.
En väg måste Blixten ha att köra på.
Blixten är utskuren, blommorna skall sättas i hop och vägen är färdig.
Blixten har satts ihop och blommorna är på plats, hoppas att han blir godkänd.
Spindelmannen som tårtlock.
Jag har börjat jobba på vaxduk, mycket lättare och det kladdar inte.
Spindelmannen gjordes i delar som trycktes ihop.
Sen skulle det bara målas en liten spindel på bröstet och sättas
dit ögon.
Botten är sockerpasta som fick ett nät av en penna med ätbar färg.
Gjorde lite blommor i matchande färger.
Ritade spindlar som detaljer.
En riktigt gjord spindel måste det också vara.
Tre olika chips gratänger.
Tillagning 2 burkar avrunnen tonfisk i vatten
1 stor gul lök
1 påse krossade potatischips saltade
ca 3 dl matgrädde
ev 1dl riven ost
ev oliver
Smöra lätt en normalstor ugnsfast form. Skiva löken tunt och oliverna.
Krossa chipsen i en plastpåse. Fördela tonfisken fint.Strö över
chipskrosset och häll i grädde och lägg på osten. Ställ in i ugnen
på ca 175-max 200 grader i ca 20 minuter.
Man kan krydda om man vill ha ner smak.
Servera med krispig kokt broccoli.
Superenkel och mycket god vardagsmat
Vår vanligaste chipsgratäng
1 ST.CHIPSPÅSE 200 g
NÅGOT VALFRITT KÖTT SOM DU TÄCKER FORMEN MED
7 DL MJÖLK
3 DL VISPGRÄDDE
RIVEN OST
TOMATSKIVOR
1)Stek upp köttet så det blir lagon mört
2) Smörj en lagom stor form Häll i chipspåsen i formen så det blir jämt
3) Lägg på köttet och tomatskivor
4) Gör en vitsås på mjölken, grädden och osten,
Och häll det över gratängen
Grädda i 225 grader i ca: 20-25 min.
Och varsågod att njut!
ÄR ÄR ETT RECEPT JAG HITTADE I EN GAMMAL TIDNING.
Också väldigt gott.
Chipsgratäng med fläskfile.
Till 4 pers behövs:
6-7 hg fläskfilé
2-3 små burkar skivade champinjoner
1 påse chips (gärna lätt saltade)
Salt,
svartpeppar,
stek- och grillkrydda
köttbuljong
soja
maizenamjöl el vanlig mjölredning
mjölk/ev också lite grädde till såsen
samt lite margarin att steka i
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att steka champinjonerna (välstekta). Skär fläskfilén i tunna skivor
och stek den hastigt på båda sidor. Krydda köttet med salt, svartpeppar och
stek- och grillkrydda.
Gör champinjonsåsen: Dvs blanda mjölk/grädde, 1 buljong, soja, lite margarin.
Häll i maizenan eller mjölredningen så att såsen blir lagom tjock. Sedan när
det kokat upp häller man i champinjonerna och vispar runt. Smaksätt efter
eget tycke! Ta sedan en ugnsäker form och häll i en del av såsen så att den
täcker botten. Lägg sedan i köttet. Häll resten av såsen över köttet.. Häll
därefter 1 påse chips över alltihopa. Täck med ugnsfolie och grädda i ugnen
i c:a 20 min. Därefter tar du bort folien och gräddar c:a 10-15 min till. Rör om
då och då så att chipsen inte blir brända.
Servera med en härlig grönsallad!
Marängcupcakes ala lala
Marängcupcakes ala lala
"Uppfann" en ny bakelse som skulle gå snabbt att baka.
Använd ren marängsmet, vispa hårt, in i ugnen
på 100 grader i ca 1 halvtimme.
6 äggvitor
2 dl strösocker
1 dl floorsocker
stänk ättika
Maräng "skål" i aluminiumform, in i ugnen, ta ut låt svalna.
Blanda grädde med oboj, spritsa på. Dekorera med
choklad och en jordgubbe.
Midsommartårtan
Makroner med smörkräm.
Gjorde ett försök att göra makroner, de blev inte vackra men väldigt goda.
Vi färgade dem inte utan målade flaggor på dem och använde nutella.
Receptet har jag lånat av Lena
Makroner
Kakor
4 dl florsocker
125 g skållad och mald sötmandel
1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
1/2 dl strösocker
ev 2 droppar röd karamellfärg
Smörkräm
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägggula
2 msk hallonsylt
ev några droppar röd karamellfärg
Gör så här
Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke. I en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar ca 5 minuter. Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 50 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna.
Smörkrämen
Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och hallonsylten. Färga eventuellt med lite röd karamellfärg. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåpet.
Tips
Använd färdig nötkräm, t ex Nutella, istället för smörkräm. Smaksätt nötkrämen med lite extra kakao och kaffepulver.
Midsommar tårta.
Man gör maräng bottnar eller köper färdiga.
Varvar med sockerkaksbotten.
Jag använder vaniljkräm, jordgubbssylt och grädde.
Spritsar med mer grädde och dekorerar med massor av gubbar.
Midsommar cupcakes
Tinas vanliga muffins och även grund till matmuffins.
12 normalstora muffins.
125 g rumstempererat smör
125 g strösocker
2 ägg
100 g mjöl
2 msk mjölk
ugn 190 grader
12-15 min
Rör socker och smör poröst. Tillsätt ägg och mjölk, sikta ner mjölet,
rör till en jämn smet. Häll i formarna. baka i mitten av ugnen. De
är färdiga när de har rest sig och känns fasta i mitten.
Man kan ha smaktillsatser eller bär i smeten som förgyller njutningen.
Denna passar också perfekt som grund till matmuffins.
Skall man använda dem till cupcakes så får man låta dem svalna helt.
Tinas cupcake
Färga grädden och spritsa på, sätt ett bär eller stössel på toppen.
Tinas chokladmuffins.
12 normalstora muffins.
125 g rumstempererat smör
125 g strösocker
2 ägg
100 g mjöl
2 msk mjölk
3 msk kakao
ugn 190 grader
12-15 min
Rör socker och smör poröst. Tillsätt ägg och mjölk, sikta ner mjölet och
kakaon, rör till en jämn smet. Häll i formarna. baka i mitten av ugnen. De
är färdiga när de har rest sig och känns fasta i mitten.
Skall man använda dem till cupcakes så får man låta dem svalna helt.
Mammas gurkdrömmar
Väldigt lätta att göra. Jag använder dem när jag kan, perfekta
på ett smörgåsbord.
Skär gurkan i lagom bitar, gröp ur dem.
Blanda gräddfil och majonäs efter smak.
Blanda ner en liten burk krossad ananas.
Häll ut lite av spadet. Lite svartpeppar
efter smak. Sen blandar man ner räkor
eller kräftskärtar. Dekorera, och servera.
5 personer.
1 stor Gurka
ca 2 dl Gräddfil
ca 3 msk Majonäs
1 kryddmått svart peppar
1 liten burk krossad ananas ( häll ut lite spad )
räkor el kräftskärtar
Det tar lite tid.
Bara bilder ännu, snart text. Snälla ha tålamod.
Kramisar
Vuxen tårta
Håller fortfarande på.
Kramisar
Baknoja
Kitty
Läbbiga skräcktårtan
Prinsessa
Fruktis
Gräddtårtor med choklad och spritsglädje
Ännu är bloggen inte färdig.
Det tar lite tid, men det kommer. Jag hoppas att ni står ut att vänta.
Kramisar
Student
mumsbakelse
cupcake
Hello Kitty igen
Hello Kitty
Konfirmation
Snabbtårtor
Vaniljebullar
Cupecake
Mitt sätt att göra våningtårta
Piteflickor
Min tårta
Konfirmation
Barn dop
Barndop
Tårta
Pappas & mammas gård.
Rosor
Tårtan
Barn
Påsken
olika tårtor
Helge
Påsk
Konfirmation
Så här gör jag.
Tårta
Cupkake
Tårta
Student
Studenten
Tårta
Smörgåstårtor
Välkommen till min nya blogg!
Kramisar