Skriv gärna ner en kommentar i gästboken vad ni anser om denna blogg.

vill ha massor med åsikter


Fick en störtkul mail från Eva i Skellefte hamn.


HUR SKA JAG PRIORITERA?

Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!

Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa)

Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa!

Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, för du kommer inte ens märka det.

Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärter. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!

Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs. borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.   
 
Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme). Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.


Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några st kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet. 

Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex. 

Du  ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.

När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar. Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt!

t.ex. Duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv.

Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer behöva det). *suck* *stön* 

Sen om du skulle få 2 minuter över, skicka detta mail vidare till dina vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter äpplet som är som sagt väldigt nyttigt.

Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärter), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU.
Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!  

Shiro är tjock

lilla gumman blir bara större och större. hon är så smal i vanliga fall. hon verkar lida lite åt att magen är i vägen. hon älskar att vi masserar magen på henne. hon är så trött, bara sover hela tiden, är ganska ovanligt för hon är i normala fall väldigt lekfull och busig. precis som en terrier skall vara. nu är det bara 10-12 dagar kvar. börjar bli nervöst, mycke som man skall tänka på. villken vetrinär har jouren om det skulle uppstå problem. pojkvännen falcon är så söt han verkar vara en omtänksam kille han är alltid så snäll mot henne fast hon kan vara en jäkel ibland hon snor hans leksaker om hon kan. och han visar inte en min på att han blir ledsen, stackars falcon.tänkte visa hur hon ser ut när hon har varit med mig på jobbet, väldigt smal men smutsig, hon är ju vit i vanliga fall men när hon jobbar så är hon inte vit. det kan ta evigheter innan vi får henne ren, men hon trivs.vad tycks? hon ser ut som bara den eller hur?

Nu är julen snart över.

snyft, vi har en ovanligt liten gran i år. den är lite över två meter, men visst är den vacker? Jag är tokig i julen (yulen) älskar allt som har med värme och omtanke att göra. i min värld står tomtar för medmänsklig värme. tänk at t man måste ha en högtid för att vi skall bry oss om varandra, skumt. tyvärr har julklappar och mat tagit över julen på många sätt. kommer i tankar om hur man gjorde förr. vi gav alltid våra föräldrar det vi gjort i slöjden, och de blev glada. men vi var nog lyckligare när man inte bara tänkte på vad det kostade och vad polarna hade fått.


Tomtar

finns det nått finare än hemgjorda tomtar? dessa två är gjorda av min vän som är otrolig på att sy.
de vakar över vårt hem, precis som tomtar alltid gjort.


Vanliga tårtor.
prinsesstårta till en prinsessa
födelsedagstårta
min dotters önska att få en tårta med mycket rosorchoklad frestelse

Påsktårtorsmarrig eller hur?det är kul att leka med tårtutseende

Ytown rockets tårtor.

två tårtor i ytown rockets färger

min son hade 53 innan han blev sjuk och fick sluta

Tårtor, ja de kan variera beroende på högtid.

 studentårta till en liten favorit till mig


 barndop, en av mina syskons barnmin dotters konfirmation, den tårtan tog tid. tårtan bakom är vanlig chokladtårta.gjorde en avbild av mina föräldrars gård
 

min mor älskar sportbilar och husvagnaren katt tårtaen speciell tårta till min moren tårta till gubbentröttna på sonens begär över dammsugare

Lite roliga tårtor.tåg till kusinernaen tjej som tog studenten och klarade lastbilskortet blev jätteglad för denna lastbil

för alla som diggar helge

 


så går det när man önskar sig en djävul som tårtadraktårtan blev godkänd

Gästbok

Klicka här för att komma till min gästbok 


Lite av mina "stygga" tårtor.
detta är en konfirmandertårta jag gjorde till en kille

en brösttårta till en brösttokig killehär kommer 3 bilder av en grotesk tårta jag gjorde till en äldre killeden blev populär  hihi


och denna brösttårta blev upp och ner, taskit läge

Gammelnordiska kalendern


Gamla kalendrar med månadsnamn sedan tiden innan de julianska och gregorianska slog igenom på allvar i norra Europa. Vissa engelska månader har som ses nedan av någon anledning två namn.Shiro och hennes kompisar.


Här ligger Shiro och leker fotomodell. 

 
Här är Sol en liten mysig buskatt, 3 år


Här är Mjau en gammal herre, 14år

Yule 21:e December.

Yule firas runt den 21:a december, vilket är tiden för vintersolståndet, det vill säga då natten är som längst och dagen är som kortast. Yule kallas också för Fionns dag, Solens Återvändo och Midvintersolståndet eller kort och gott Midvinter. Yule är ålderdomlig engelska för jul och juletid.

Man firar Gudens återfödelse tillsammans med ljusets. Att Guden föds om i juletid är ingen omarbetning av Jesufödelse på julafton. Faktum är att vintersolståndet länge har ansetts vara en tid för gudomliga födslar. Förrutom Guden och Jesus som föddes vid denna tid sägs även Mithras vara född då.

Man tar in en gran i huset så att trädandarna kan tillbringa den kalla vintern inomhus och man skänker dem mat genom att hänga pepparkakor och äpplen på trädets grenar.

Yule är en ljusfestival men även en glädjefest. Man ska meditera och fundera över aspekterna av reinkarnation. Allt som dör föds åter och det gamla blir nytt.

Yules färger är rött, grönt och vitt, medan symboler för högtiden är kransar och järnek. Passande mat för firandet är nötter, frukt, cider och kakor av kummin.


Samhain 31:e Oktober.

Den 31:a oktober firar man Samhain som är wiccanernas nyårsafton. Sabbaten har många namn precis som de andra har, några av dessa namn är; Allhelgonaafton, Halloween, Hallowmas, November afton, Äpplernas fest, Samana, Samonio, Själarnas fest och De dödas fest. Denna högtid är också en av de större och den firas på en tid då man säger att slöjan mellan våran värld och andevärlden är som tunnast. Under natten kan de dödas själar lämna jorden för andevärlden, medan själar från andevärlden kan ta sig hit för att reinkarneras.

De forntida britterna firade sommarens slut och det nya åretsbörjan under allhelgonaafton och man trodde att spöken var i färd under natten, vilket var en orsak till att man brände eldar under natten, vilket Wiccaner gör än idag. Halloween är troligen dock mer förknippat med USA nu för tiden än Storbritannien. Även i Sverige har Halloween fått genomslagskraft, dock först på 1990-talet. Halloween heter Allahelgonaafton på svenska och firas den fredag som kommer närmast den 1:a november, lördagen kallas sedan för Alla Helgons Dag. Denna dag har kommit att bli en dag då man ska minnas sina döda släktningar.

Wiccanerna säger under festivalen adjö till Guden. Han ska nu färdas ner till underjorden, han föds snart om igen så det blir ett kort farväl.

Samhain är en tid för återblickar; man ska fundera över döden och ens förfäder som gått bort, men även andra som har lämmnat livet på jorden. Samhain är även en tid för offer, på vissa ställen förr fick man slakta djur vid denna tiden för att se till att man hade mat under den långa vintern. Guden, identifierad i djuren, dör alltså vid denna tiden. (Detta är dock symboliskt, och Wiccaner offrar inga djur under sina ritualer)

För att visa sin respekt för de döda offrar man mat till andarna. Maten kan bestå av kålrötter, pepparkakor och cider. Man ställer då maten utomhus och placerar ett ljus i fönstret så att andarna har vägledning genom deras färd till andra sidan.

Altaret dekorerar man med höstblommor, kvistar, kottar och pumpor. Färgerna som man har under denna högtid är svart och orange. De tillhörande symbolerna är kitteln, pumpan, kvasten och bålet. Bålet är en självklarhet under denna fest då det är en eldfestival.

Gudinnan har gått in i sin sista roll; Den gamla.

En del wiccaner anser att detta är den viktigaste sabbaten av dem alla, men även den mest magiska.


Mabon 21:e September.

Mabon är höstdagsjämningen och är en av de mindre sabbaterna som firas runt den 21:a september, då dagen och natten är lika långa. Mabon har fått sitt namn från den walesiska guden Mabon. Denna sabbat kommer till följd av Lammas. Det är nu skördetiden tar slut och naturen förbereder sig för sin vintervila.

Vissa grenar av Wicca firar Mabon som en festival för vinskörden och vinet. De Wiccanerna som gör detta kallar då Mabon för Vinskörden istället. Meden de som kallar sabbaten för Avalons fest förknippar sabbaten mer med äpplen. Avalon är ett keltiskt namn för dödsriket, och det betyder egentligen äpplenas rike. Döden står för förnyelse precis som äpplena gör.

Färgerna för sabbaten är orange, guldbrun och rödbrun. Symbolerna är äpplen, vinrankan, vin och kransar. Mat som passar till sabbaten är ofta associerade till den andra skörden såsom spannmålsrätter, frukt och grönsaker - särskilt majs.


Lammas 1 Augusti

Skördefesten Lammas känns också vid som Elembiuos, Augusti afton, Skördehem eller Lughnasadh, det sistnämnda namnet kommer från den irländska solguden Lugh. Lugh i den keltiska mytologin var knuten till musik, poesi, magi och läkekonst. Hans attribut är en korp och ett svärd, och han framställs som en framgångsrik krigare. Lughnasa är en särskild fest som hölls till gudens ära före skörden i augusti. Lugh finns även i walesiska medeltidsberättelser dock med namnet Lleu Law Gyffes. Lammas i sin tur kommer från det saxiska ordet "hlaf-mass" som betyder brödfestivalen. Sabbaten firas den 1 augusti och det är då som solen visar sig allt mindre och det är även vid denna tid som Guden dör. Det är en av de stora sabbaterna man firar och både Guden och Gudinnan står i fokus. Man firar den första skörden som man nu kan samla in och man hyllar Gudinnan för det överflöd av gåvor hon givit oss.

Gudens styrka avtar i takt med att solen gör det, Gudinnan inser med sorg i hjärtat att hennes älskade är döende, samtidigt som hon känner en viss glädje då hon vet att han lever vidare som hennes barn.

Allt eftersom sommaren avtar, kommer wiccanerna ihåg dess värme och givmildhet i maten vi äter. Varje måltid påminner oss om att inget är konstant.

Man associerar grått, guld, grönt och gult med sabbaten, liksom alla sorters sädesslag och bröd. Altaret dekoreras med frukt och grönsaker. Som en del av ritualerna kan man fläta en korndocka av vete, den är i sig en symbol för Gudinnan.


Litha 21Juni


Litha firas runt den 21 juni, det är då dagen är som längst och natten som kortast, det är denna dag som den döende solens tid kommer att påbörjas. Med den döende solens tid menar man att dagarna kommer att bli allt kortare medan nätterna kommer att bli allt längre. Litha är även kallad för Feill Sheathain, Alban Hefin och Midsommarsolståndet, eller kort och gott för Midsommar. Denna festival firar det triumferande ljuset och vid denna tid stiger Gudinnan in i sin roll som havande moder. Växtligheten står på sin topp under denna tid, precis som Guden.

Under denna festival är healing, beskydds- och kärleksmagi mer gynsam än annars och det är därför många traditionellt praktiserar magi under just denna sabbat. Inte bara magin är extra gynnsam under festivalen utan även bröllopsceremonier får gott resultat.

Förr tände man bål för att uppmuntra till fertilitet, hälsa och kärlek. Dessa midsommareldar är kända så långt bak som till 500-talet runt om i Europa. De har fortlevt i Norge, Danmark (man firar sanktehansaften den 23:e) och i delar av Finland här i Norden. I södra Sverige var det vanligt att man på midsommarafton färdades till hälso- eller lyckobringande källor för att dricka av dess vatten.

Eld, mistel, solskivor och fjädrar är alla symboler för högtiden, medan den enda representativa färgen är grön. Den mest passande maten att äta under dagen är frukt. Trots vikten av denna sabbat är den bara en av de mindre högtiderna under året.


Beltane 30 April-1 Maj

Majdagen, Betaine, Giamonios, Bhealltainn är alla namn på samma sabbat, men den kallas oftast för Beltane. Beltane är ett keltiskt ord som betyder himmel och eld. Denna högtid firas den 30april-1maj och är en fruktbarhetsfestival, eftersom det är nu jorden är fruktsam precis som Gudinnan. Det är en av de stora festerna man firar under året och Guden och Gudinnan finns båda i centrum för firandet. Här markerar man livets, livskraftens, hoppets och kärlekens retur. Beltane är en helgdag av förenande och maj är därför kärlekens månad och det passar att gifta sig vid denna tid.

Den unga Guden blir nu till man. Guden åtrår Gudinnan, de blir kära och förenas i gräset bland blommorna. Ett förenande som leder till att Gudinnan blir gravid.

Majstången är en viktig del av riterna under denna festival, man dansar runt den och ser den som en fruktbarhetssymbol. Man dekorerar den med blommor och gröna grenar, då dessa symboliserar Gudinnan medan majstången symbolerar Guden. Därefter flätar man även in röda och vita band, dessa ska då representera Gudens och Gudinnans förenande. Kitteln är viktig den också, och används ibland i ritualerna istället för majstången.

Färgerna man associerar med Beltane är rött och vitt. Symboler är majstången, ägg, flätade korgar och blommor. Det är vanligt att man använder flätade korgar eller andra flätade ting då själva flätandet representerar förenande, det vill säga att två olika delar blir till en tredje, förenad helhet.

Passande mat till denna högtid kan bestå av olika mjölkprodukter, ringblommekaka och vaniljglass.


RSS 2.0