Min samlar in pengar till sin volontärresa till Indien.

Min son har startat en insamling för att kunna åka till Indien och göra en insatts som volontär arbetare. Han behöver ett bidrag till resan och för att kunna köpa bl a leksaker till barnen.

Alla tårtor jag bakar denna och nästa månad kommer att gå oavkortat till detta. Så lägg gärna till ett par tior OM ni kan och vill.
Vi kommer även att ha försäljning på torget i Ystad någon dag, skall bara kolla hur det går till.
Vill någon bidraga med pengar eller baka och hjälpa till med försäljningen så blir det kanon.

Här finns länken till insamlings sidan.

Vi tackar för all hjälp Tim kan få.
Tims egenhändigt bakade tårta, han följer mammas hobby spår.
Den var jättegod, fast han behöver träna på rosorna. ;)

Manifestation som slutade med rånförsök!


Ja hur skall man ta detta? Jag åker in till Malmö, vill visa min åsikt om våldets framfart. Tycker att det är en fin fin sak, med antalet folk där var så tycker jag att det visar att man INTE önskar våld. Men det existerar ändå!!! Varför??? Många olika åsikter dök upp, jag fick höra att svenskar är tråkiga och menlösa......okej vill inte verka fördomsfull så jag lät det rinna förbi. Sen så börjar folk gala i mitt öra att det är polisens fel att folk blir mördade i Malmö, varför det? De har väl inte skjutit någon, eller har jag missat något? Vill vi ha en polisstat? Vem skall stoppa de som kastar sten på polis, brandkår och ambulanser??? Vill vi att poliser skall få göra mer så måste lagen ändras, i detta land har polisen inte så mycket makt. De får inte göra så mycket.

Sen börjar den "trevliga" mannen sidan om mig som för den delen är psykolog att förklara för mig igen att svenskar kan inte prata med varandra de säger inget när de är i stan de är så kalla! Och,,,, de kanske inte vill prata med honom. Börjar tappa lite tålamod men visar upp ett leende, det är ju ändå en "anti våldets" timme. Mannen ger sig inte utan förklarar att svenska män är inte snälla mot sina fruar, jag frågar vad det har med detta att göra och säger att detta har inte jag märkt av dock har jag många gånger fått höra saker av nysvenska killar eftersom jag är kvinna och kör lastbil. De sakerna är inte alltid så trevliga att höra och påpekar vänligt att jag inte blivit påhoppad så av svenska killar.

Mannen lyssnar inte utan börjar prata om Gudrun Schyman och hennes ideer, nu tröttnar jag och säger tack för idag och går, vetandes att jag kommer att läggas till i statistiken över svenska kvinnor som hatar nysvenskar. Jag hatar inte någon eller så hatar jag alla, absolut inte för att de kommer ifrån något visst land eller ser annorlunda ut, jag hatar de som brukar våld mot andra människor och djur!!! Jag struntar fullständigt i något annat!

Nu går jag på gågatan vid Åhlens mot parkeringen på Stortorget där bilen står. Känner en smäll i nacken. Min reaktion blir en vridning av kroppen ( ack min gamla stackars kropp ) skickar iväg en örfil som träffar en ( stackars ) kille i ca 12-15 års åldern som drar i min väska med min canon 60D ( stolt ägare av den ) Den andra illen som avfyrade smällen mot nacken flinar illa och säger något som jag inte förstår när jag ( den gamla tanten ) visar en vilja att bunta ihop de båda. Märker en tredje som skall hjälpa dem.......spänningen ökar. Denna tant ( eller dessa tre killar, vem vet? ) har turen att bakom lite längre bort finns faktiskt tre poliser som tar upp jakten på dessa tonårskillar som tänkte tjäna en hacka på MINA saker. Killarna kom undan, snabba som vesslior, de är nog duktiga i gymnastik. Poliserna pratar med mig och går sen vidare. Jag tar min bil och åker till Ikea, där gjorde jag av med ca 30 kronor sen körde jag hem, efter att jag lugnat ner mig!!

Det tar på krafterna att gå på en manifestation mot den organiserade brottsligheten och illegala vapen!!!


     

  
Lite blandade bilder, massor av människor som bara vill ha ett lugn och fint Malmö och så så klart min fina Juldekoration jag  gjorde med Patrik och Christoffer ( de jobbade och jag såg vacker ut, tror ni mej inte så kolla webb-tv med mig) .
    

    
Hoppas ni har en underbar helg.


Frågan är nu, vem är jag?
Ja vad är jag nu, en wiccan, häxa eller what? Många intressanta läsningar och man börjar undra, är jag vit eller svart?
Har alltid varit wiccan så länge jag kommit ihåg, det trodde jag iallafall. Fick reda på att det är vad vi kallas nu, man som kvinna. Ingen är mer än någon annan! En religion som låter en själv välja var och hur man skall bete sig. Man får det tillbaka trefalldigt när man gör något, gott som ont.
 
Uppfostrad, lever så här, men vem är jag? Jag är en kännare, har mycket i huvudet som jag faktiskt gärna hade sluppit. Vet vad folk tänker, känner tankar som jag inte borde veta av, vet när folk skall gå bort, mycket sällan jag har fel. Mycket annat har jag på mina axlar och mina barn har ärvt mycket. Min far levde med detta, gjorde inget väsen av sig. En djurvän i stor storlek, brydde sig om andra så att ibland blev man avundsjuk. Han var lärare och han tog sitt yrke på allvar.
Jag har inte så mycket "hokus pokus för mig", jag pratar med naturen, ber om hjälp i mina tankar och jag får hjälp också när jag inte varit hagalen.

När jag började blogga så hade jag inte en aning om alla dessa uttryck, ja alla idee'r som finns, utan jag har bara levt med detta utan at veta hur man skall göra........eller det kanske inte finns något man måste göra. Tänk 50 år i ovetenskap ;)

Min första blogg jag läste om wiccaner gillade jag skarpt, det snackade om härlig sex och att man skulle vara vegetarian. Att djävulen var ett kristet påfund ja jag tyckte faktiskt den var kul och fri. Men det var inte så mycket som stämde med mitt liv, jag dyrkar naturen, djurlivet och oss människor så här stämde det lite. Sen kom det var jag i grupp eller ensam, vilka gudar och gudinnor trodde jag på? Vilka sabbater tyckte jag bäst om? Pentagramet var speciellt, ja det visste jag , har ett som är lite slitet men folk reagerar på det alltid och tror att jag är djävulsdyrkare hur jag nu kan bli det när jag inte tror på kristus??? Det fick jag lära mig när jag var liten att detta var en enkel förklaring till livet.

Örter är mitt liv använder det i min vardag, till mat, till kroppen och hälsan. Odlar själv eftersom jag inte vill ha en massa gifter. Gör krämer och oljor etc. Jag renar mig själv och huset med örter eftersom jag har lärt mig detta då det var en del av våra ritualer. Vi firade alltid t ex yule den 21dec men sa god jul till andra, fick lära mig att andra inte alltid förstod. Så har det varit med mycket av det jag lärt mig om läkeväxter och annat.  Ljus, ja jag använder ljus alltid. Jag älskar ljus så vackert. Tycker om att "trolla", och är förtjust i mina små spells.  

Kvasten för mig är ett måste, ha sak. Fick mina av min far och en brödkavel som nästan är lika stor som jag. Jag kan inte tarot men jag läser av sump, jag tittar på människor och vet en massa. Är inte prästinna och har aldrig känt någon i verkliga livet, har fler manliga wiccan vänner är tjejer. Fast inte svenskar min släkt finns överallt i världen så man är ju spridd med vinden. Frågan är nu, vem är jag? Jag kanske är både wiccan och häxa eller så är jag ingenting!

Oavsett vad jag är så trivs jag med mig själv och det liv jag lever.Min blogg om mumsiga onyttigheter

Min Tårtblogg, välkomna in.

Spindelmors topplista

Ni får gärna gå in och rösta på mig, tar några sekunder och jag blir en lyckligare tant <3
Banner för Afrikas Horn