Här kommer tårtorna.

Här börjar man att färga in sockerpastan.


En liten sko.Början till en bebis.Här är dekorationen färdig, är ganska nöjd faktiskt.Nu är det dax att göra locken till tårtorna. Här rekomenderar jag att använda
svärson eller gubbe. Det är tungt och de gillar att visa musklerna.Plast har man för att inte sockerpastan skall kladda.Första locket färdigt.Båda locken färdiga, nu är det utseendet som gäller.Tårtan skall vara lite paket lik, men nu måste dekorationen på.Här är den lilla tårtan snart färdig.Så här ser den stora tårtan ut, den börjar också bli färdig.Den lilla är färdig. Vad tycks??? Tre bilder i sträck.Här kommer den stora, tre bilder, vad tycks???
Väntar på att de skall berätta om de var goda!  Skall bli kul att höra om de tyckte de var fina!
Tårtorna tog sammanlagt 9 timmar att göra och då hade jag hjälp av min familj.

Ursäkta, men....


                                                                          

Det blev problem med bilderna, jag försöker i morgon. Tårtan har bara dekorationen kvar.Har börjat med förberedelserna inför tårtbaket.Bakat botten idag, vanlig sockerkaka. Gjort sockermassan som jag använder ( ibland ) istället för marsipan.
I morgon kommer allt att komma på bild och en snabb redogörelse för de som är intresserade.
Fredag i morgon, jippi helgen kommer även denna vecka.

Lite gruppbilder.

De sammarbetar inte när man vill ta bilder. De är lite ego. Men jättesöta.Det kommer fler bilder till helgen. De firar 3 veckor idag.


Middan serverad.

Shiro fixar till sina bebisar. Saga fixar till mamma.Busrunda, alla mot alla.
Diesel tröttnar först.
Saga smakar, det är malet kött med ägg gula. Hon älskade det.
Diesel var lite skeptisk, men när han väl vågade smaka så älskade han det. En tand är på väg ut.Shiba tyckte om att äta fast föda, mmmmZorro tyckte så mycket om det att han höll på att tappa tungan. En tand är på väg ut.Nu ska här bakas.

På torsdag börjar jag med en doptårta ( 60 personer ) den skall vara färdig på lörda morgon. Ni kan följa hela baket om ni vill. Den skall vara till en liten kille. Så fantasin    måste flöda. Håll tummarna

att allt klaffar.
Lite blandat smått och gott.

Kina går in i Oxens år, ja jag är Oxe förhoppningsvis skall det innebära ovanligt mycke mer tur. Det kan man ju hoppas i allafall. Igår lämnade Råttan över till Oxen i det kinesiska kalendern som är uppbyggd på månfaser. Kineserna firar alltså nyå lite när som helst.
På två dagar har jag fått massor med mail angående hunden Neo från Tygelsjö, vad är det för människor som inte kan låta andra människors husdjur vara? Vad är det för ett samhälle där man inte kan skilja på mitt och ditt. Jag hoppas verkligen att de hittar hunden. Det finns många ställe på nätet man kan få hjälp med att hitta sina djur, det är sorgligt att de skall behövas men samtidigt tur att de finns. Det blir tyvärr vanligare att det försvinner djur och att de blir misshandlade. Vi har en massa sjuka människor omkring oss, tyvärr är det svårt att hitta dem.

www.hittadjur.se
www.var-finns-min-hund.se
www.hundfysik.se
www.bortalistan.se

Sen läste jag om dagispappor som var knarkkurirer, HALLO??? Vill dessa pappor verkligen att deras barn skall växa upp med kunskapen att deras pappor sprider död omkring sig. Vad säger mammorna??? Jag hade skäms ögonen av mig om min far eller mamma hade gjort något sådant. Vill man inte att barnen skall vara stolta över sina föräldrar? Man kan inte vara en perfekt förälder men man behöver ju inte överdriva på det andra hållet.
Har jobbat som familjehem till barn och tonåringar som haft problem med droger och tyvärr är det föräldrarna som dragit in sina ungar i skiten. Jag kallar det barnmisshandel, hellre fattig än att leva gott på kostnad av andras missär.

Gubbarna blev glada.

Tänk så lätt egentligen man kan göra ett gäng gubbar glada, tårtan fick godkänt och alla blev glada.

Massor av bilder på monstren.

Shiro är helt slut, längtar till sitt gamla singelliv.
Alla klänger på mamma.Saga bråkar med Zorro.Diesel och Zorro hittar på hyss.

 

Saga skäller (försöker) på bröderna.Diesel vilar, har busat hela dan.Här börjar Diesel vakna.Saga sitter vackert.Saga flörtar med dig.Shiba vill äta upp dig.
Shiba trött.
Zorro vilar en stund.Zorro vill sova nu.Vissa går till mamma och sladdrar.


Hinner inte med.

Vill ni se bilder på Shiro och valparna får ni gå in på Shiros sida idag.
Jag hinner inte mer idag.


http://cilla1961.bilddagboken.se

Tårta till jobbet.

Idag bakade jag en tårta till jobbet, jag valde måndagen för jag hatar att allt skall göras speciella dagar.
Tycker om när det inte är planerat. Vill leva livet nu och inte följa någon kalender, vill överraska.
Hoppas att ni tycker den blev fin. Den ser bättre ut i verkligheten, klar blå med kritvit text och blommor.


Varför låter vi våra tonåringar deppa ihop?

Jag hittade denna text på nätet, den är skriven av en tjej som kallar sig Disturbedgirl . Varför kan ingen hjälpa alla dessa ledsna och vilsna tjejer som finns??? Pratar man inte med sina döttrar längre? Vårt samhälle börjar bli för okänsligt. Ingen bryr sig längre. Jag hoppas att det ändrar sig.


En liten flicka i världen ensam står, hennes hjärta är fullt av blödande sår. Ångesten i bröstet tynger henne hårt, hon vill vara lycklig, är det så svårt? Hennes kinder är våta av salta tårar, hon vet hur mycket hårda ord sårar. Hon var en gång ett barn som ofta log, nu är det många år sedan hennes leende dog. Flickans liv är längre ingenting värt, hon har förlorat allt hon höll kärt. Hennes dagar är fyllda av låtsas glädje och panik, nätterna är fyllda av gråt och kvävda skrik. Hon undrar om livet bara är ett spel, varför måste allt kännas så fruktansvärt fel? Flickan vill ta sitt liv, men för det krävs mod, om det bara fanns någon som henne förstod! Hon vill låta sig slukas av eldens heta lågor, ja vad som helst för att ta död på sina plågor. Livet är ingen lättsam lek, det är bara fyllt av lättsamt svek. Kanske går det så att flickan tar sitt liv någon dag, det sorgligaste är att flickan det var jag...Massor av bilder på puppisarna.

Shiro vill visa lite olika sov ställningar hon rekommenderar.
Efter bilden på henne komme lite olika varianter.Ser skönt ut, eller hur?Det ser ut som om Zorro har en egen förtölj.Det är konstigt att de sover på rygg nästan hela tiden!Ser ut som modern konst.

Här är Diesel med sin blivande husse om charmen lyckas.Här är Diesel med blivande matte om han lyckas charma henne också.Zorro struntar i allt han vill bara sova och äta.Shiba har gett upp, ingen vill kela med mig säger hon. Saga verkar nöjd att få vara i fred, ser ni leendet? Nu har Shiba gett upp helt, nu sover hon gott.
Var bara tvungen att visa det lilla ormboet. Visst är de gulliga?Valparna bara växer.

Tvättning på gång.Zorro använder Shiba som huvudkudde.
Diesel försökte rymma men somnade istället.Saga är uttråkad.
Shiba har öppnat ögonen lite idag.

Shiro är stolt idag, Shiba har börjat öppna ögonen.
Här är Shiba, hoppas att ni ser ögonen.Här är Diesel i närbild, fast sovande.
Lilla Saga drömmer om att få gå ut snart tror jag.Zorro drömmer bara om mat just nu, han suttar i drömmen.Ett talesätt.

Allt du sänder ut - kommer trefalt tillbaka.


Så, att sända ut negativa saker straffar ju bara en själv värst, eller hur?!


Att gå ut i Naturen och sätta sig på en lugn plats, en gräsbevuxen glänta i skogen, eller på en varm slät sten vid en spegelblank sjö, och bara sitta och "Vara", se på solens lek mellan löven, glittret på vattnet efter en hoppande fisk....
Töm ditt inre på jobbiga tankar.... Känn Naturen, bli ett med den.....Det är Magi!


Att lyssna på en behövande människa, att ge värme och tröst.... Det är Magi!


Att se djupt in i hjärtevännens ögon, och bli uppfylld av kärlek..... Det är Magi!


Att ta loss en fågel som fastnat, släppa den fri och se den lyfta mot himlen
med snabba vingslag.... Det är Magi!

Att förlåta är.... Det är Magi!


Vad innebär ordet förlåt. Har det någon betydelse?


Ofta kan det ligga starka känslor såsom hat, ilska, sorg, uppgivenhet, depression och vrede längst uppe vid ytan. Dessa känslor kan hindra dig ifrån att nå ner till förlåtelsen. När du rensat ut dessa stormar kommer du förr eller senare ner till förlåtelsen och försoningen. Det kan ta tid ... men ge inte upp.


Skulle du vilja ha förlåtelse från andra? Att förlåta är en mycket kraftfull handling med sin rot i kärlek. Svårigheter att förlåta skapar långtgående konsekvenser som dock kan rättas till genom kärleksfull förlåtelse och försoning.


Kanske tror du att du kan skada andra genom att inte förlåta? Tänk om föremålet för dina negativa känslor inte påverkas alls? Tänk dig att du sitter och minns alla dessa svarta, kalla och jävliga oförrätter samtidigt som ditt hatobjekt helt oberört framlever sitt liv i glädje. Vem är vinnaren då?


Vem är det som har fört in kyla och "jävlighet" i sitt liv? Ja, det är ju faktiskt du ... det är du som i detta läge upplever det du vill att han eller hon ska få uppleva.

Detta innebär att du är den största vinnaren när du förlåter andra människor.

Vill du att andra ska förlåta dig?

Du kan aldrig kräva att andra människor ska förlåta. Det du kan göra i dessa lägen är att förlåta dig själv och samtidigt inom dig ta ansvar för dina handlingar. Givetvis kan du samtidigt uttrycka din önskan om att bli förlåten och din vilja att ta ansvar för dina handlingar. Räkna dock inte med att människor har den styrka som krävs för att förlåta och ha det absolut inte som ett krav.


Hela vår omvärld är Magisk, om du bara tar dig tid att se det.

Tänk om alla börja bry sig om varandra.


Bara lite bilder på sömntutorna.

Trötta familjen. Nyklippta klor och mat i magen. De har börjat att försöka krypa
och ögonen ser ut att öppna sig när som helst.Minstingen Diesel sover gott.Zorro, den största av dem alla. Och Sagas mage....
Saga näst minst men har ändå en sprickfärdig mage.
Shiba sover lite för sig själv hon är näst störst.


Valpar, valpar!

Hela familjen samlad, det är middag. Alla äter och frodas. friska och pigga.
Det ser ut som Shiro vill ha avlösning. Hon har en leksak som hon vill leka med.Nu börjar vi att bli mätta, nu börjar de rymma.
En sak är säker, alla vill sova ifred. Shiro har lämnat stället.Lilla Saga har hittat sitt viloställe.Diesel sover gott.Zorro drömmer gott, han sprattlar i sömnen.Shiba sover också gott.Alla sover gott och det skall jag också göra.

Shiro och valparna har fått en ko.Shiro har fått en ny leksak, en kossa.  hon tuggar tills den inte piper mer.
Hon mår bra men börjar bli riktigt uttråkad. Hon blöder fortfarande mycket
men jag hoppas att hon snart skall sluta upp med det.
Kunde inte låta bli att visa denna bild, de är inte rädda för att ligga på varandra.

Shiro tycker att valparna skall ha en leksak. Jag tror varken
att de ser eller märker den ännu.

Jag vill ha kärlek på burk!


Läste i tidningen att man inom ett par år kommer att kunna köpa kärlek på burk. Det låter behändigt tycker jag. Kanske ingen sport när man vill jaga killar, man bara sprutar lite på dem sen älskar killarna en hejdlöst.

Tänk vad ett hormonspray innehållande oxytocin kan vara användbart. Te x när man skall söka jobb, då sprayar man bara lite och så får man jobbet och antagligen en man på köpet. Kanske fungerar det när gubben tröttnar på en eller när vi tröttnat på dem. Kanske när man vill få rabatt vid köp av resa eller något annat spännande.

I framtiden kan man nog styra det mesta, önskad kärlek då ökar vi mängden dopamin i hjärnan, vid oönskad kärlek ( te x när man vill stoppa sina barn att göra galna val ) ja då blockerar man dopaminet. Och så släcks den oönskade passionen direkt. 

Kanon, vi kommer inte ha några äkta känslor längre, tänk va livet blir perfekt. Perfekt liv, perfekta barn...... var kommer alla andra ta vägen??? Säkert en pilla som gör om oss så att vi blir perfekta.

RSS 2.0