cake Cupcake bilder.

Det måste gå snabbt när man får gäster.
Annars kanske de går igen.
















cake Vanlig fika med cupcake.


Ville ha en snabb fika att bjuda på.





Testade olika formar, blir besviken på många som är speciella
för muffins men håller inte. De är för mjuka och slappa. Lägga
ner pengar på något som bara ser snyggt ut innan man använt
dem är inte okej.




Silikon form helt okej.



Vit pappersform för muffins, ville gärna bre ut sig.



Jättesnygg lila form med vita  prickar, hade två då höll den bra.



En väldigt billig pappersform, som höll bäst av alla.



En pappersform av 11 stycken höll sig bra. Men det var fina färger. 



En av de billiga pappersformarna, nu med choklad i. Väldigt bra.



Använde en lätt topping.

100 g Filadelfiaost
1 dl grädde (vispa den )
Floorsocker efter smak.

Den blir lite rinnig så det
går inte att spritsa. 

Dela upp i två skålar.

I den ena tillsätte jag  Lemon curd eller
riven citron och citronsaft. Den passade
perfekt till vaniljmuffins.

I den andra så tog jag smält choklad, jag
tog hälften mjölkchoklad och hälften vit
choklad plus en matsked kakao. Tyckte
att smaken blev okej där.

Dekoration tar man vad man har som
är gott eller snyggt.

Har lite svårt med exakta recept, eftersom jag
hela tiden varierar. Är det några frågor så
svarar jag gärna på dem.

cake Goda Pajer.

Jag är jättedålig på att skriva ut exakta mått
då jag själv tar vad jag har och det brukar bli 
gott. Nu hade vi kyckling hemma så vi tog
det och blev kanon. Gubben och sonen 
som inte gillar fetaost, fick en korv, skinka
paj med bara peppar som krydda. De
älskade pajen.  

Äggstanningen brukar bli ca 3-4 ägg och 2 dl mjölk.
Till en normal paj.  Kör på känslan. Kyckling fileer
till denna paj var 3 stycken ( kokta ). Och det blev
mycket. 

Kycklingfileer med fetaost och tomater.
Vanlig pajdeg med äggstanning och
ost, kryddat med svartpeppar.




Eftersom det blev lite deg över fick det bli lite änglar på pajen.






Gräddning i ugn 40 minuter i 200 grader.




Kokt korv och rökt skinka, trippel peppar och ost.
Äggstanning såklart.



Förutom olika innehåll  i pajerna så är det samma värme och tid i ugnen.



Hoppas det smakar.



Ser ni dödsskallarna?

Med en sallad så är de perfekta till middag, lunch etc.

cake Sockerpasta


 

SOCKERPASTA

1 msk gelatin

0,6 dl vatten

1,25 dl glucos ( finns på apoteket ) Kan bytas ut mot vit sirap

1 msk glycerol ( finns på apoteket )

2 msk vegetabiliskt fett (cocosfett, gör att degen blir vitare)

ca 20 dl siktat florsocker

2-3 droppar smak och färg (om man vill)



Blanda gelatinet och det kalla vattnet. Låt stå tills det tjocknat.
Placera blandningen i vattenbad och hetta upp tills allt har lösts
sig. Tillsätt glucosen och glycerolen , blanda väl.

Rör ner det vegetabiliska fettet och just innan det smält helt,dra
bort den från värmen, och tillsätt smak och färg.Låt blandningen
svalna tills den är fingervarm.

Häll nu i 10 dl florsocker i en bunke och forma till en brunn. Häll
den fingervarma blandningen i brunnen och rör med träslev,
blanda efterhand resterande florsocker tills kladdigheten
försvinner. Fortsätt knåda tills sockerpastan är len och följsam
och inte fastnar på dina händer.

Om sockerpastan är för mjuk tillsätt mer florsocker, för hård,
mer vatten (1 droppe i taget).

Använd pastan direkt eller förvara den i lufttät bytta i rumstemperatur.
Skall stå mörkt.

När du ska använda den igen så ta fram den och knåda den mjuk igen,
Värm den lite i micron, akta bara så att du inte värmer för mycket.


Jag har en vaxduk som jag jobbar på, mycket lättare och det kladdar inte.


Den håller ca 3-6 veckor.

För att undvika att  tårtan "svettas" och blir "klistriga". Det är det
som händer när fyllningen kommer i kontakt med tårtan. Om du gör
tårtan samma dag som du skall servera den så behöver du inte
fundera på detta.

Ett alternativ är att när du kavlat ut din sugarpaste eller marsipanen.
så penslar du på lite flytande margarin på sugarpasten innan du
vänder den över tårtan (med fettet in mot tårtan). 

Ett annat är en barriär av smörkräm/kristyr eller vispgrädde. 

Det är marsankräm och chokladkräm som får tårtan att svettas.


Vill man inte göra själv så kan man handla genom:

http://www.dekoreramera.se/


http://www.kakburken.se


cake Muffins eller cupcakes?

Bakade lite chokladmuffins, kunde bara
inte låta bli att dekorera dem lite.

Här kommer de. De skall ha varit goda enligt de som smakade.







































Receptet kommer senare.



 


cake Tårtpaket levererades med motorcykel.


Min väninna fyllde år idag, men hon firar inte. Så jag fick överraska. Det hade inte
gått om deras dotter inte hjälpt mig. Hon såg till att de var hemma.
Pappan fick veta det i sluttampen annars hade det kanske gått galet vem vet?





Hon blev jätteglad och överraskad, och det var precis min mening.
Jag körde motorcykel dit ca 3 mil, och tårtan klarade av det. Det
innebär väl att jag kan säga att jag kör lugnt.




Grattis än en gång Åse, Du är en go vän.

cake Ett tårtpaket blir till.

Jag  började med att göra ett "mjukt paket"



Det skulle se ut som presentpapper, så det skulle inte vara perfekt vikt.




Presentband är ett måste, eller hur?




En rosett måste man också ha.



Vitt och brunt, då passar oranga och gula blommor.



Tyckte faktiskt själv att det var en kul ide.



Alltid kul att få paket, eller hur?



cake En (räk) snabbis.

                  

Wiccans smörgåstårta

För 12-15 personer.

Ingredienser

Färdig botten för ca 10-15 personer eller formfranska.



Fyllning 1:

2 askar bredbar leverpastej
4 msk bostongurka
2-4 msk majonnäs

Fyllning 2:

Ca 2 hg strimlad rökt skinka
1/2 finhackad rödlök
1 knippa finhackad dill
1/2 slanggurka
2 msk majonnäs
3 dl crème fraiche

Fyllning 3:

4 hg skalade räkor
6 kokta ägg
1/2 rödlök
1 knippa finhackad dill
Saften av 1/2 citron
2 msk majonnäs
3-4 dl crème fraiche


Fyllning 4:

4 hg skalade räkor
en förpackning krabb fish
2 dl vispad vispgrädde
2dl gräddfil eller crème fraiche
2-3 msk majonnäs
1 tsk fransk senap
1 krm italiensk salladskrydda
nymald svartpeppar
1-2msk dill



Förslag på garnering:


Majonnäs
Räkor
Ägg
Sallad
cocktailtomat
Slanggurka
Citronskivor

Svart rom

  

Gör så här


Välj de fyllningar som man vill, beroende på hur många lager man vill ha.

Eller så tar man det som man tycker om och blandar efter smak.

Garnera nu med egen fantasi med tillbehören ovanpå, börja med att breda

ut majonnäs ovanpå och på sidorna.

(Detta recept är egenkomponerat, så prova er fram när det gäller mängder

på ingredienserna.)


cake Blommig strandtårta.

Det var en stor utmaning. Men det gick.
Hoppas bara att den blev till belåtenhet.
Både i smak och utseende.


cake Hur jag gjorde strandtårtan.

Alla detaljer gjordes i marsipan och i sockerpasta.



Lite naket är fint.



Blommor skulle det vara i massor.



Och massor av blommer blev det.



Tårta med vaniljkräm, blandsylt av jordgubb, hallon, blåbär och björnbär
och grädde. Vanlig sockerkaksbotten.
Och marängsmörkräm runt som utjämnare.



Mer blommor. Nu skall bara den ätbara glittersprayen och
glitterströsslet på. Det blir fina effekter av det.




Sockerpastan läggs på med kryss i mitten.



Öppnas och där ligger stranden med sand och vatten.



Ett par som solar oj de är helt nakna och i detalj, en badboll som guppar i
havet. Lite palmer för att få strandkänslan.



Blommor, blommor hoppas att det inte blev för mycket.



Stranden som har vikts upp.



Palmerna vajar i solen :)



Det var lite pilligt, men kul.



Här syns inte stranden.



Ja det var detta projekt eller skall jag säga utmaning.

cake Snabba cupcakes



Ville ha nått gott idag, det blev chokladmuffins med chokladbitar.






Spritsad grädde med oboj.





Marsipanroser och prästkragar i sockerpasta.





Blev faktiskt en mjuk smak, inte så sött.



RSS 2.0