Bakfabriken var igång idag.
Här kommer lite resultat från kvällsbakningen, det är
en bra sysselsättning när man behöver tänka.
Har fått frågan hur jag får kakan så hög. Jag använder en dubbel
form (wilton) som ger ett hjärta i mitten när man lägger i hop den.
Chokladkakan färdig! Mörka och ljusa chokladbitar la jag i smeten.
Båda kakorna ser bra ut, detta är toppen.
Detta blir botten.
Fyllningen ditlagd.
Det blev dumlemousse.
Färdig, det som blev över av moussen klädde jag kakan med.
Maräng med dumlegrädde. Receptet på dumlegrädden
har jag fått av Lena.
På skånska heter detta negerbullar med godkännande från
en av mina vänner som är mörkare än vad de är.
Cupcake gjorda i små koppar.
Vanliga chokladmuffins med grädde blandat med den nya
mörka oboyen. Den är inte så söt.
Olika dekorationer.
Ibland är det roligare att dekorera än att baka.
Ni som känner mig vet att jag inte äter kakor själv, tycker
inte att det är gott. Men familjen och gubbarna på jobbet
gillar det.
Här testades att smälta ner gröna Algrens bilar i grädden men
det blev för sött, och svårjobbat. Och till slut Fiffirutor.
Vill någon gå på tårtkurser?
Sophia på Dekorera Mera erbjuder kurser till de som vill lära sig mer.
Anmäler ni er får ni gärna nämna mitt namn men inget tvång.
Sophia behöver hjälp att hitta nya kursdeltagare till kurserna som Sophia erbjuder i Jakobsberg straxt norr om Sthlm. Sophia söker alltså kontakt med människor som inte tidigare känner till Dekorera Mera.
Här kan du se kursschemat och du kan även maila länken vidare eller OM du har en anslagstavla på ditt jobb som du kan sätta upp det på:
http://www.dekoreramera.se/dekoreramera/kurs/Kursschema_jl.pdf
Det andra som Sophia önskar hjälp med är att Sophia nu erbjuder en jättekul och annorlunda julaktivitet för företag. Sophia kan komma ut till företag i Mälardalen och erbjuda personal/säljare/kunder ett skapande, avstressande, kreativt event i form av julmodellering. Detta är på en nivå som alla klarar av och riktar sig till människor som aldrig tidigare modellerat alls. Sophia kan även vara del av en företagskickoff/jubileum/invigning eller liknande. Kan du hjälpa Sophia att komma i kontakt med företag/föreningar/organisationer/klubbar osv som kan vara intresserade av detta?
Här kan du läsa mer om detta:
http://www.dekoreramera.se/index.php?avd=foretagsevent&sid=1
Överst på den sidan finns även en broschyr kring detta i två olika format. En som lämpar sig att skriva ut och en som lämpar sig att sända i e-mail.
Det är viktigt att dom anger ditt namn som referens när dom bokar in kurs/event så Sophia vet att kontakter kommer ifrån just DIG.
Vad får du ut av att hjälpa Sophia? Det beror lite på hur många kursdeltagare/event som du hjälper Sophia att hitta och Sophia håller sig så klart inom lagens ramar för detta. Kontakta Sophia så kan vi vidareutveckla tillsammans :)
En fortsatt trevlig söndag önskar Sophia dig!
Ha det så bra!
Med vänliga hälsningar/Kind Regards
Sophia Sundberg
Dekorera Mera - Kurser i tårtdekoration och försäljning av tårtdekorationsprodukter
t.ex marsipan, spritspåsar, bakformar, muffinsformar, ätbara färger mm mm. mm.
http://www.dekoreramera.se/
Tel: 08-564 746 24 eller sms: 070-56 55 888
****************************************************
Välkommen in i butiken på internet:
http://www.dekoreramera.se/catalog/
Se kommande kurser: Kursschema
Här hittar du allt du behöver veta om Sugarapste/Sockerpasta
http://www.dekoreramera.se/index.php?avd=butik&sid=sugarpastae
Instruktionsfilmer hittar du här:
http://www.dekoreramera.se/index.php?avd=receptochtips&kat=farger&sid=instruktionsfilmer
Du kan anlita Dekorera Mera till din säljaktivitet/kundaktivitet/avdelningsmöte eller som del i en kick-off/företagsevent/jubileum/invigning osv. Eller om du planerar en möhippa/svensexa! Sophia erbjuder dig något mycket kreativt/skapande/icke-fysisk aktivitet/något som dom flesta INTE provat tidigare! Gör något annorlunda som blir ett minne för livet.
http://www.dekoreramera.se/index.php?avd=foretagsevent
Angående tävlingen!
Jag har fått jättemånga som vill deltaga i tävlingen och det är jättekul.
Alla som anmält sig är med, med eller utan blogg.
Tävling hos mumsfillibabba.
Ja, nu är det dax för en tävling hos mig, hoppas den låter kul.
Hos mumsfillibabba tävlar vi om en kokbok-
sushi & miso + en påse muffinsformar.
Allt du behöver göra är att kopiera bilden och texten
med länken, och sätta in på din blogg.
Samt skriva en kommentar i mumsfillibabbas inlägget
så jag vet att du vill vara med.
Tävlingen avslutas den 4 oktober, då dras en vinnare.
Lite fika.
Marängbotten med dumlekräm.
Familjen älskade smaken.
Tjejerna är sötare än tårtan.
Jag fick lov att sätta in en bild på dessa två små söta tjejer.
Selma 4 år och Wilma 7 år. Visst är de söta?
Hela familjen hade varit mycket nöjda med tårtan,
så jag blev jätteglad. Alltid kul att höra, helst när
man testar något nytt.
Glutenfri kladdkaka.
Fick ett härligt recept som jag tycker ni skall testa.
Glutenfri kladdkaka, även mjölkfritt om ni vill det.
8-10 port.
Ingredienser
200 g margarin (eventuellt mjölkfritt)
4 ägg
5 dl floorsocker med chokladsmak
1/4 dl dansukker Fibrex
2 tsk vaniljsocker
5-6 dl grov glutenfri mjölmix
Smält smöret i en gryta på spisen. Rör därefter ner övriga ingredienser.
Häll smeten i smord form. Grädda i ca 50 minuter i 175°. Servera gärna
någon form av frukt eller bär och en klick grädde till kladdkakan.
Hur nalle tårtan gjordes.
Eftersom den skulle vara klar till en fredag, så
började jag med pyntet några dagar innan.
Min nya form som jag fick av mina barn är kalas att jobba med.
Tårtan blir hög och det är kul med hjärtat i mitten.
Chokladsockerkaka med hasselnötsfyllning. Jag hoppas att de tyckte
om den, lite nervöst eftersom jag inte gjort en sådan innan.
Klädde in den i vit marängsmörkräm och satt på vit sockerpasta
runt om.På toppen använde jag choklad frosting.
Nu fick alla blommor och de två nallarna komma
på plats. Tyckte faktiskt själv den såg söt ut.
Dåliga bilder eftersom min dotter inte var
hemma och kunde ta bilderna till mig.
Det blev läckra färger, inte det vanliga pastell köret.
Glutenfri äpplekaka.
Äpplekaka.
6 pers
Till formen
Smör eller margarin
1 msk rörsocker Strö
2 msk kokosflingor
Smet
3 dl potatismjöl
3 dl råsocker Flor
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
150 g smör eller margarin, rumstempererat
2 ägg
1 dl vaniljyoghurt
Fyllning
2 äpplen
Smöra en rund form, cirka 23 cm i diameter, med avtagbar
kant. Strö formen med rörsocker och kokos. Blanda alla torra
ingredienser i en skål. Klicka i matfettet och rör det småsmuligt.
Tillsätt äggen och yoghurten och arbeta samman till en smet.
Häll upp smeten i formen. Skala och kärna ur äpplena och skär
dem i tunna klyftor som sticks ner i kakan. Grädda mitt i ugnen
i 175° i cirka 45 minuter. Låt svalna några minuter i formen.
Servera kakan, gärna ljummen, med vaniljsås, vaniljglass eller
vanilj kesella.
Tårtan är klar!
Bilder och beskrivning, kommer i helgen.
Förberedelser för fredag.
Lite av dekorationerna är färdiga.
Omvandlingsmått och frostings grundrecept.
Att göra frosting och spritsa på sina muffins (cupcakes)
gillar jag, och denna med Philadelphia Cream Cheese
är en favorit:
200 gram creme cheese
50 gram smör
2 matskedar vaniljsocker
Ca 8 dl florsocker
Blanda ingredienserns i en matberedare och blanda tills det blir en jämn smet.
Tänk på att göra frostingen precis innan muffinsen ska dekoreras eftersom
den stelnar lite sedan och går då inte att bre eller spritsas på. Detta recept
kan varieras i oändlighet med choklad, kokos eller vad man nu gillar.
Jag tycker att det blir för sött med vit choklad, men det är min åsikt.
Det kan vara bra att använda en omvandlare, och det finns en här!
Det finns ju så många utlänska sidor man kan hitta tips på.
Chokladkaka med hasselnöts frosting.
Chokladkaka med hasselnöts frosting.
Höstens färger.
Det blev en test, chokladmuffins med vit choklad frosting.
Nytt recept, lägger in det i morgon.
Sockerpasta till blommorna, i höstfärger.
Vet inte vem som skall få smaka, kanske de på jobbet :)