Frågan är nu, vem är jag?
Ja vad är jag nu, en wiccan, häxa eller what? Många intressanta läsningar och man börjar undra, är jag vit eller svart?
Har alltid varit wiccan så länge jag kommit ihåg, det trodde jag iallafall. Fick reda på att det är vad vi kallas nu, man som kvinna. Ingen är mer än någon annan! En religion som låter en själv välja var och hur man skall bete sig. Man får det tillbaka trefalldigt när man gör något, gott som ont.
 
Uppfostrad, lever så här, men vem är jag? Jag är en kännare, har mycket i huvudet som jag faktiskt gärna hade sluppit. Vet vad folk tänker, känner tankar som jag inte borde veta av, vet när folk skall gå bort, mycket sällan jag har fel. Mycket annat har jag på mina axlar och mina barn har ärvt mycket. Min far levde med detta, gjorde inget väsen av sig. En djurvän i stor storlek, brydde sig om andra så att ibland blev man avundsjuk. Han var lärare och han tog sitt yrke på allvar.
Jag har inte så mycket "hokus pokus för mig", jag pratar med naturen, ber om hjälp i mina tankar och jag får hjälp också när jag inte varit hagalen.

När jag började blogga så hade jag inte en aning om alla dessa uttryck, ja alla idee'r som finns, utan jag har bara levt med detta utan at veta hur man skall göra........eller det kanske inte finns något man måste göra. Tänk 50 år i ovetenskap ;)

Min första blogg jag läste om wiccaner gillade jag skarpt, det snackade om härlig sex och att man skulle vara vegetarian. Att djävulen var ett kristet påfund ja jag tyckte faktiskt den var kul och fri. Men det var inte så mycket som stämde med mitt liv, jag dyrkar naturen, djurlivet och oss människor så här stämde det lite. Sen kom det var jag i grupp eller ensam, vilka gudar och gudinnor trodde jag på? Vilka sabbater tyckte jag bäst om? Pentagramet var speciellt, ja det visste jag , har ett som är lite slitet men folk reagerar på det alltid och tror att jag är djävulsdyrkare hur jag nu kan bli det när jag inte tror på kristus??? Det fick jag lära mig när jag var liten att detta var en enkel förklaring till livet.

Örter är mitt liv använder det i min vardag, till mat, till kroppen och hälsan. Odlar själv eftersom jag inte vill ha en massa gifter. Gör krämer och oljor etc. Jag renar mig själv och huset med örter eftersom jag har lärt mig detta då det var en del av våra ritualer. Vi firade alltid t ex yule den 21dec men sa god jul till andra, fick lära mig att andra inte alltid förstod. Så har det varit med mycket av det jag lärt mig om läkeväxter och annat.  Ljus, ja jag använder ljus alltid. Jag älskar ljus så vackert. Tycker om att "trolla", och är förtjust i mina små spells.  

Kvasten för mig är ett måste, ha sak. Fick mina av min far och en brödkavel som nästan är lika stor som jag. Jag kan inte tarot men jag läser av sump, jag tittar på människor och vet en massa. Är inte prästinna och har aldrig känt någon i verkliga livet, har fler manliga wiccan vänner är tjejer. Fast inte svenskar min släkt finns överallt i världen så man är ju spridd med vinden. Frågan är nu, vem är jag? Jag kanske är både wiccan och häxa eller så är jag ingenting!

Oavsett vad jag är så trivs jag med mig själv och det liv jag lever.


Kommentarer
Postat av: Marie Morgana

Intressant och tänkvärd läsning! Och den viktigaste slutsatsen: att trivas med sig själv! Kram!

2012-01-04 @ 02:45:12
URL: http://mariemorgana.wordpress.com
Postat av: lilitha

Känner igen mig i det du skriver. Det är skönt att åldras och utvecklas och strunta i hur alla andra gör. Man kan bara finna sin egen sanning, sen får andra tycka och tänka hur de vill om det.Ja, vem är du? Ja, inte vet jag. Men en sak vet jag, och det är att du är en av mina allra närmaste "häxsystrar" som jag håller varmt om hjärtat. Tack för det fina CillaKram Lilitha

2012-01-04 @ 17:17:01
URL: http://lilitha.blogg.se/
Postat av: Månhäxan

Så väl jag känner igen mig i det du skriver...och det är en av anledningarna till att jag hoppat av häxgruppen på fb och likaså Spindelmors...Jag har blivit så splittrad av alla tankar, funderingar, uttryck, huruvida man är "äkta" eller inte i sin tro om man gör ditten men inte datten...osv. Jag behöver hitta min väg igen...min sanna identitet...Och det gör jag bäst i avskildhet, men kikar in hos mina närmsta systrar då och så ändå...:)Ta hand om dig, varma ljusa själ...

Kramar!

2012-01-04 @ 23:01:53
URL: http://themoonwitch.blogg.se/
Postat av: Asynja

Efter att ha läst texten skulle jag vilja säga att du är en mycket rik och mångfacetterad personlighet.

Njut av dig!

2012-01-04 @ 23:02:16
URL: http://waytowicca.wordpress.com/
Postat av: Micke

Spelar ingen roll vad man är..bara man trivs med sig själv....tycker det verkar intressant det du håller på med..livsbejakande på alla sätt...!

Ha de riktigt gött :)

2012-01-06 @ 21:26:33
URL: http://guldkryckan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0