Wican hit och wiccan dit.

 
 
 
Ja jag är en Wiccan inte häxa, ibland när jag läser runt på bloggar och inlägg blir jag mörkrädd. Vem är det som hittar på alla måsten? Vem har nytta av alla krav som var och en hittar på. Som Wiccan älskar du livet, själen, luften, vattnet, jorden och elden. Ett vanligt pentagram om man vill vara mer noggrann. Högtider väljer man själv om man vill fira eller inte,,samma med alla dessa ritualer. Man gör det som känns bra och man klär sig i det som känns bra.
 
 
 
 
Hela vårt hus och i trädgården så finns det pentagram i olika former. Bara älskar när jag hittar stakar Hmm :D alltså ljusstakar, lyktor, lampor eller andra saker i pentagrams form.  
 
 
 
 
Det finns inga måsten, bara det man själv vill och behöver. Wiccan är en religion, jag dyrkar moder natur, månen, solen och alla själar på vår planet. Jag dyrkar inte någon gud eller gudinna, det är inget jag har behov av. Man kan tycka om olika tidsepoker som jag gillar medeltiden men jag gillar det, jag dyrkar inte. De som har ett behov att dyrka annat gör detta, ingen kan säga att det är fel. Jag gillar Asatron men det är ändå bara något jag gillar, inte dyrkar. Alla tror vi på vårat och så får man inte glömma att respektera varandra. Även det kan vara svårt ibland, men man får tänka snällt.
 
 
 
 
Jag älskar örter och växter, sen är det inte alltid de älskar mig. "Mer än i visset tillstånd". Använder örter när det går att använda med fördel kryddor eller som "läkemedel". Kan nog slänga i väg en förbannelse i förbifarten men det är inget som jag tycker är någon mening med. Varför inte kunna stå för vad man tycker och säga det rakt ut i stället? Men nu sa jag inte att jag var perfekt.....eller påstod jag det ;)
 
 
 
 
 
 
Jag har massor med olika talismaner och amuletter, det fick jag en påminnelse om idag när en fin vän Marita hörde av sig om en sak hon fick låna och sen vi glömde bort. Hon skulle försöka hitta betydelsen eller i alla fall få reda på var den kom ifrån. Det blev en ganska kul sak av det hela som ni kan läsa, om ni trycker på hennes namn. Den påminde henne om att den ville hem till mig igen.
 
 
 
 
 

 
Jag har olika saker som jag samlat på mig under mina år på denna jord. Jag har olika historier och kul fakta om de alla och jag använder dem i olika situationer. De har alla en betydelse ifrån något av de fem taggarna på pentagrammet. Inget planerat det har bara blivit så. Jag har tex sju chakrastenar alltid med mig i väskan eller i fickan, de är av materialen granat, karneol, citrin, peridot, akvamarin, iolit och ametist.
Skall se om jag kan samla ihop alla och ta bilder på dem en dag. Hade varit kul att se hur många talismaner och amuletter jag har.
 
 
 
 
 Gå din egen väg och många som du älskar kommer att korsa din väg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marita

Underbart inlägg, vännen och tack för länkningen :)
Jag känner ungefär som du...kanske därför vi inte riktigt känt oss hemma på de sk häxträffarna.
Ta hand om dig, fina vän! Kram!

2014-01-18 @ 02:45:17
URL: http://ivaven.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0