Krig = Ära ???

 
 
 
 
Krig, hur kan man slåss för kärlek, tro och ära? Hur och när blev död och dödandet en ärofylld sak??? De sista dagarna har jag hört så mycket om ära och död i samma meningar. Man blir väl extra känslig när någon i sin närmaste krets kommer in för tidigt till nästa steg. 
 
Som en lärare Tommy Tyberg sa för många år sedan att det var bättre att komma för sent i detta liv än komma förtidigt till nästa. Jag håller med honom helt klart.
 
Tillbaka till död, soldater har i mannaminne gått ut och slagits för sin kung/drottning och fosterland, eller för sin gud. När de dödar så är det med ära och en handling att vara stolt över.
Om en man eller kvinna bestämmer sig för att gå ut och döda några så är det mord.
 
I mina ögon är det faktiskt mord alltsammans. Död är död, jag kan inte se att en människas död är mer rättvis än en annans. När vissa människor gör en avskyvärd handling så får man först en känsla att den personen skall ha samma behandling. Men så börjar jag tänka, nej jag vill inte sjunka till så låg nivå. Straffas ja, lås in människan och ta bort alla lyxbitar såsom tv och datorer och låt han/hon känna att de gjort fel.
 
I vår vardag finns så mycket död så att jag går i sönder varje dag. Misshandlade djur som dött av sina skador, barn som blivit slagna och misshandlade av vuxna, vuxna som slagit och misshandlat vuxna, soldater som dödat oskyldiga.....ja listan blir ofantligt lång och jag har då inte räknat alla de som dör av sjukdomar, ålderdom och annat.
 
Tänk om alla fick dö en smärtfri och "naturlig" död. Att bara få somna in för att man är gammal och känner sig färdig med detta liv. Ja en dröm men man får drömma fina drömmar det är okej. Hellre det än att drömma om alla som lider.
 
 
En lite kul "snusk" bild för att pigga upp er efter all prat om döden.
 
 
 
 
Ha en trevlig natt och hitta inte på några hyss.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0