Inkomst .......behövs det?

 
 
 
Var på facket idag, de hade sökt mig angående lite papper om olyckan. Tänk att det skall gå nästan 1 1/2 år innan de får tummarna loss och skall hjälpa. Har tappat totalt förtroende för dem, betalar dock en mindre förmögenhet varje månad. Vad får man för det, ja svara på det nån som kan. Allt låter kanon men skall det inte hända något också?
 
 
 
 
Mitt fall: Råkar ut för en olycka, ingen hör av sig från facket.
Mitt förslag: Jag anser att de kunde hört av sig och sagt, hej vi finns till för dig och det här kan vi göra för dig.
Vad jag fick: Ah ryck upp dig, det finns de som dött!!! Ingenting att hänga läpp för.
 
 
Ja när jag väl själv ringde och fått en tid så fick jag bl. a dessa ord. Sen satt människan på spik, hade bråttom och sa något om .....ja skulle det vara något annat så hör bara av dig. Ja visst, några veckor efter att man varit på väg att dö i en otroligt jobbig trafikolycka så pallar man höra om hur jobbigt någon annan haft det och varför denna människa jobbade här nu......Ibland behöver man hjälp själv och får man det inte så har i alla fall jag svårt att be igen. Många människor hade blivit lyckliga om han fått sparken som han är väl värd. Han skiter i oss andras liv.
 
Sen fick jag faktiskt ett samtal från facket några månader efter olyckan, där en av tjejerna i kvinnliga nätverket på facket ansåg att jag fick avgå. De hade diskuterat att man inte kunde ha en sjukling som kontaktman för medlemmar. Nä man skall bara stötta de starka och de som inte behöver hjälp, det är väl därför de inte ringt igen någon av dem. Vem bryr sig om medlemmar eller avsatta styrelsemedlemmar???
 
 
 
 
 
Efter nästan ett år har gått och jag har fortfarande inte någon som hjälper mig med alla papper så kommer jag i kontakt med en tjej som sitter på ett annan kontor som försäkringsrådgivare. Helt plötsligt får jag hjälp, hon hjälper mig att få kontakt med en högt uppsatt som sköter det juridiska.
 
Nu börjar jag få lite hjälp, eller skall jag säga att jag tror att jag får hjälp. Hon har fått alla möjliga fullmakter och jag får in alla avslagen. Men hör jag i från denna kvinna?......nej. Vad jag förstår skall hon vara jätteduktig, men inte på att uppdatera sin medlem. Det vet jag av ren erfarenhet. Har inte en aning vad som händer..................Hoppas väl fortfarande på det bästa.
 
 
 
 
 
Att man blir fattiga av att vara sjukskriven en viss procent är ingen hemlighet, att vara utförsäkrad fast man har en arbetsskada är ännu mer pengaingivande........not. Med alla utlägg, mediciner och annat så som att gå på rehab utan inkomst alls som nu fortsätter för att jag skall få en chans till att bli en hel människa igen. Detta tar på inkomsterna som jag inte har!!! Sen hör man om alla som får fina ersättningar vid armbrott etcetera, får man inget när någon kör över dig med 60 ton........nej det verkar inte så. Kanske den dagen jag fyller 70 och är på väg till graven..... 
 
Kanske låter jag lite pengagalen nu, ja kanske det men jag går på knäna snart och jag körde inte lastbilen som körde på mig. Varför skall jag straffas, varför skall jag lida för att ingen pallar att hjälpa en människa när den behöver hjälp. Är det inte därför man betalar fackavgifter nästan 800 i månaden för den har ju sjunkit med 50 kronor, man har försäkringar på jobb som inte täcker någonting när det väl händer något och sina egna privata försäkringar ja de låter också kanon så länge du inte behöver använda dem.
 
Livet suger och jag känner att bristningsgränsen snart är satt. Till hösten efter alla semestrar skall jag kontakta en advokat själv, om jag inte fått några svar på mina frågor. Jag förlorar ju allt, inkomst, pension, semester etc. jag mer men jag vill inte skriva mer nu.
 
                 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0